Hoppa till sidans innehåll

Clinic & träning för Eamon Hickey


120 personer kom till SHRF’s clinic med Eamon Hickey på Holmegård i helgen. Eamon visade hur han arbetar med hästar inför och under inridning. Det många av oss upplever som ett stort steg fick han att se förunderligt enkelt ut

 

clinicnov1

Till sin hjälp hade Eamon två tvååriga hästar han inte träffat tidigare och utan större erfarenhet än att då och då bli inledda från hagen av sina ägare. Han visade hur man genom att börja med att skapa förtroende hos hästen efter en kort stund inte bara kan lägga sadel och sitta upp på den, utan även att få den att med lugn gå över vattenmatta. Det var knäpp tyst på läktaren när han red omväxlande barbacka och med sadel, med eller utan sadelgjord. I grimma, med eller utan grimskaft. Som om inte det vore nog visade han att man faktiskt kan stå på hästen utan att den verkade särskilt förvånad, men det är väl lite av överkurs…. Publiken fick tips och råd om hur de kan arbeta med sina egna hästar och efter att ha blivit omklappade återvände demonstrationshästarna hem till hagen igen.

clinicnov2

Eamon arbetar inte bara med unghästutbildning utan också med träning av mer erfarna ekipage.  I anslutning till clinicen fanns möjlighet att träna egna hästar tillsammans med honom. Ett femtontal deltog med hästar från två år och uppåt. De yngsta hästarna arbetades från marken och de flesta fick för första gången ryttare på ryggen. De som haft problem i samband med lastning på väg till träningen övade på det när de skulle åka hem. De mer erfarna tränade i grupp och övade mycket över bomserier och hinder. Höjden var inte stor, men övningarna krävde koncentration och precision hos både hästar och ryttare. Hästägarna uppmanades att lära av erkänt duktiga förebilder, att vara tålmodiga och ständigt sträva efter att bli lite bättre för varje gång. Innan de åkte hem fick de skriva ner vad övat på och vad de kan träna vidare på hemma.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:40 Skribent: Mona Bengtsson

Postadress:
Stenungsunds HRF - Ridsport
Postbox 11
44421 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info