Hoppa till sidans innehåll

Träning för Eamon Hickey


Hästar mellan 2 och 10 år deltog när Eamon Hickey berättade och visade hur han arbetar med hästar i olika åldrar för att få dem uppmärksamma, följsamma och lydiga. Som en röd tråd genom övningarna gick vikten av att skapa förtroende och respekt mellan människa och häst.

eamon2

 

Yngst bland hästarna var tvååringen  ”Luxen”. Tills ett par dagar innan kursen gick han på hingstbete och mumsade gräs. Till kursen kom han i träns som han är van vid. Eamon visade hur man redan på marken kan arbeta med framåtbjudning och följsamhet. Han fortsatte med hur man vänjer den unga hästen vid beröring för att förbereda den inför inridning. Och vips så satt han där på ryggen, utan att Luxen verkade tycka det var speciellt underligt. Sedan åkte han hem till sitt gröna gräs igen.

eamon3

De flesta av hästarna som följde var fyra-femåringar som fick öva på bommar i mängder och små hinder, att fokusera och att vara uppmärksamma på ryttaren. Eamon betonade vikten av att ständigt ha ambitionen att bli lite bättre, att få hästarna att lyckas.

eamon4

Med på kursen var också mer erfarna ekipage. Övningarna för dem var inte särskilt annorlunda än för de yngre hästarna, men kraven på noggrannheten och precision större. Eamon uppmanade till att lära av de bästa, se hur de arbetar och försöka göra likadant och viktigast av allt; att tänka positivt och att överföra sin känsla till hästen; är man lugn blir hästen lugn, är man energisk blir hästen energisk. Det var en fantastiskt inspirerande och lärorik dag och mycket leenden och skratt, inte minst när Eamon visade hur man bör sitta upp……med eller utan sadelgjord!

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:40 Skribent: Mona Bengtsson

Postadress:
Stenungsunds HRF - Ridsport
Postbox 11
44421 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info