Beviljade träningsbidrag

Josephine Massaro och Linnea Bidefors hos Sylve Söderstrand, februari

Jag och Linnéa Bidefors åkte till Pilens gård Falkenberg den 2 till 3 februari i år och trimmade våra hästar för bästa Sylve Söderstrand. Första dagen låg fokus på takt, tempo och lösgjordhet och noggranna vägar. Vi hoppade låga hinder och flera serier. Nästa dag tog vi med oss jobbet från dag ett och red med samma noggrannhet även då hindren blev högre, hästarna hoppade avspänt med massor av tryck i bakkärran. Som vanligt underbart kul och givande att hoppa för Sylve. En bra start på säsongen. //Josephine Massaro

Annika Grundberg, Grevagården och Lotta Wahlborg, april

Annika var på Grevagården med sin häst Joe Cox för ett hoppläger. Joe tävlade rätt så flitigt under 2016 men då främst med Ronja Nåred i sadeln. Så det var en ringrostig ryttare som tog sig an hindren. Men med Lottas trygga lotsande hoppade de återigen bana.

Wilma Reistad, augusti Grevagården  - Lotta Wahlborg

Wilma fick till lägret låna med sig mammas 5-åriga häst Mynta, eftersom Wilmas ponny tyvärr var skadad efter en spark i hagen. Lägret var väldigt lärorikt och utvecklande och Wilma hoppas erfarenheterna leder till framtida bra prestationer på tävlingsbanorna.

Mollie Örtendahl, augusti Grevagården  - Lotta Wahlborg

Mollie har lärt sig om att beräkna foderstater och olika fodersorter och hur mycket vatten hästen behöver per dag. Hon tyckte alla träningarna var bra och roliga. De tränade mycket på gräsbanan . Alla tjejerna kom nära varandra och blev ett härligt gäng. Det var mycket kvällsbus med lekar ute till sent varje kväll.  Mollie och Morning Glori hade många bra träningstillfällen ihop med bästa tränaren Lotta och säkert lika roligt med alla tjejer och ponnysar som gästade lägret i år.

Matilda och Rebecka Antonsson, augusti Grevagården  - Lotta Wahlborg

Matilda och Rebecka åkte iväg till Grevagården på träningsläger.  Matilda hade med sig sin C-ponny Cadfach Rhamant medan Rebecka fick låna storhästen Oscar De La Renta av snälla Sandra Wiberg. Rebeckas egen C-ponny Rochand´s Hope hade skadat sig efter en olycka under Räkanhoppet på Strömstad och var inte helt återställd innan lägret. För Rebeckas del var det mycket lärorikt att rida storhäst. Hon fick erfara att det krävdes helt annan ridning för att klara av en storhäst och det var många magmuskler som gjorde sig påminda. ;-) Lägret var inriktat på hoppning och de fick träna på Grevagårdens derbybana. Båda tyckte det var både spännande och häftigt att få prova att hoppa dessa hinder! De hann även med markarbete- och tempoträningar med Lotta Wahlborg under de fyra dagar de var där. Lägret avslutades med en banhoppning på valfri höjd. Den teoretiska delen handlade om foderlära och många bra tips fick de med sig hem. Ett mycket lärorikt läger och det var roligt att träffa nya "hopptjejer" från både Västkusten och Skaratrakten. Kontakter som alltid är trevliga när man är ute och tävlar under resten året... ;-)

Hälsningar från två "hopptjejer" från Västkusten!
Matilda och Rebecka

Ronja Nåred 18-19/6 Grevagården  - Jacob Hellström

Ronja och Tjalle har varit på träning för Jacob Hellström, ledare för Svenska youngrider-landslaget och Thomas Fasteus, ledare för Svenska ungdomslandslaget -ponny och children.  Jacob höll träning i hoppteknik och markarbete.  De båda höll teori/föreläsning. Efter dessa två dagar har Ronja  fått med sig mycket hem.  Bl a att bättre matcha sin häst till tävling och skriva träningsdagbok på ett annat sätt.  Vikten av att ridtekniskt göra rätt både innan och efter hinder. Sitsens betydelse i såväl svängar och på raksträcka.  Att ryttaren bör ses som en mentor/tränare och att det är hästen som är "idrottsmannen".

Uppdaterad: 21 JUL 2017 10:33 Skribent: Lena Tegenfeldt

Postadress: