Hoppa till sidans innehåll

Möt SHRF:s ryttare


Vi vill gärna presentera våra härliga SHRF-ryttare lite mer utförligt. Så här gör du för att hamna i vårt "Ryttarbilbiotek":
Ange namn på dig och din häst -(ar) samt om du är ponny-, junior-, ungdoms-, eller seniorryttare och svara på frågorna nedan.

  • Varför är hoppning roligt?
  • Vad är det bästa med SHRF?
  • Vilka mål har du?   

Maila svaren till This is a mailto link tillsammans med ett fint foto på dig tillsammans med din häst.

Nanna Andersson, Orust, young rider -98

Jag tävlar 9-åriga connemarahingsten Poetic Expression (e. Poetic Justice) och har placeringar upp till och med MsvB. Det största målet för 2017 är att hoppa SM. Tävlar även 5-åriga Poetic Fenian (e. Poetic Kelly). Med honom är tanken att hoppa ungponnychampionatet i år men framförallt att han ska tävla mer och få rutin.

Jag är ny i SHRF för 2017 och ska vara med och hoppa i elitlaget. Ser fram emot första året i SHRF och hoppas att jag ska trivas bra i föreningen! 

Mire Åström, Tjörn, Junior -05

Jag heter Mire och är 11 år. Bor på en hästgård på Tjörn, där vi har sex egna hästar. Jag älskar att hoppa för det är mer action än att rida dressyr. Det bästa med Shrf är att alla stöttar varandra i alla lägen. Vi har roligt ihop och vi hittar på många aktiviteter tillsammans. Jag rider två B-ponnys; Whoopy och Star Jumper. Under 2016 så tävlade jag på flera meetings och fick nästan med mig en placering från varje tillfälle. Star Jumper är snabb medan Whoppy är mer säker på hinder. Det ska bli spännande att få börja rida min systers ponny C-Munsboro Panda, han är väldigt pigg men rolig att rida".

Sara Herrström, Uddevalla, Junior -99

Jag heter Sara Herrström är 17 år och bor i Uddevalla. Jag har tävlat för Shrf sedan 2015 och det jag gillar allra mest med klubben är att alla hälsar på varandra med ett glatt humör. Jag har tagit placeringar upp till LB i hoppning, semifinal i GP-ponnyn 2013 och även zoonfinalen i Svelandcup 2012 med min C-ponny Ronja som nu är såld. Nu tävlar  jag min underbara D-ponny Terrys Thunder och målet med honom 2016 är att debutera LB.

 

Lina Karlén, Uddevalla, Senior 

Jag heter Lina Karlén, bor i Uddevalla och har varit med i SHRF sedan starten 2009. Förra året stod jag med en skadad häst så då passade jag på att engagera mig i styrelsen. Det är en av de bästa delarna med SHRF, alla medlemmars engagemang och stöttning av sina klubbkompisar oavsett om man är ny eller rutinerad på tävlingsbanan eller om man är ny eller gammal medlem. I år satsas min tid på träning och tävling med Gerano G eller ”Göran” som han kallas här hemma.

 

Sofia Westergren, Ucklum Stenungsund , senior 

 Jag heter Sofia Westergren och bor i Ucklum. Tävlade mycket innan barnen kom och nu har jag åter bra förutsättningar med hästen Goldstück. Det är främst banhoppning men förr så tävlades det även i fälttävlan.

 Dottern Nellie har i år kommit igång med tävlandet så jag kan titulera mig som stolt ponnymamma. När man väl kommer ut och tävlar så är det precis lika roligt som när man var 20 år.

 Inom SHRF finns det flera eldsjälar samlade, och det är en otrolig styrka för en förening. Det gäller att vi kan dela på arbetet så att denna fantastiska klubb kan vara en stabil i många, många år framöver.

 

 

Nathalie Hansson Qvist,  Mölnlycke, senior - 91

-Jag heter Nathalie Hansson Qvist och är 25 år. På ponny har jag tävlat i både dressyr, fälttävlan och hoppning men när jag gick över till stor häst blev det en satsning på hoppning. Jag valde att satsa på hoppningen för det är den grenen jag tycker är roligast. Det bästa med SHRF är den stora gemenskapen i klubben och att dem arrangerar roliga och lärorika aktiviteter och tävlingar. Mitt mål för 2016 är att starta och göra jämna rundor i 1,30 med min häst Carfully och även komma ut och tävla på vår nya häst Eline som vi köpte i år. 

 

Linda Johansson, Svenshögen, --87 senior

(Läs mer uförlig presentation här av SHRFs första 1.50m-ryttare och alla hennes hästar )

Jag heter Linda och är 29 år och bor med min pojkvän, mina 2 katter och för tillfället 6 hästar en bit utanför Stenungsund. Jag började tävla för SHRF 2012 och det jag gillar med vår klubb är att oavsett vilken nivå man tävlar på är man alltid välkommen och respekterad! Med min egna uppfödning, "Tage", har jag placeringar upp till 1.50 och målet för 2016 är en vinst i samma klass och en bra placering på SM. 

 

Magdalena  Löfving Robarth, Tjörn, -92, Senior 

Jag heter Magdalena och är 24 år, har tävlat för SHRF sedan 2011 då jag började tävla min storhäst Meggy, född -94 svenskt halvblod. Vi har tillsammans placeringar upp till 1 m hoppning och LB dressyr. Hoppning är roligt då det är mer fart och fläkt än dressyren samt att man kan ha samma övningar trots att man är på olika nivåer vilket är bra. Det bästa med vår förening är att alla är välkommna stora som små oavsett nivå, vi har en bra sammahållning och att vi under årens lopp hittat på många olika aktiviteter som varit kanonroliga. En stor eloge även till vårfantastiska styrelse som fixar otroligt välorganiserade tävlingar år efter år. Då Meggy är lite till åren nu så har jag inte några större mål på tävling mer än att komma ut och tävla för att få rutin till framtiden. Detta är då i dressyr då vi inte tävlar i hoppning längre.

 

 

Janina Johansson, Stenungsund, junior, -00

Jag heter Janina Johansson och är 15, snart 16 år. Jag började rida för SHRF detta året. Hittills tycker jag att Shrf är en jättebra förening för alla, oavsett vilken nivå man rider på. Min ponny heter Salix Justice (f. 03), importerad från Irland sommaren 2014. Han kom sedan till ett försäljningsstall i Värmland, och sedan mars 2015 är han min. Justice är väldig positiv till allt man gör med honom, och han gör alltid sitt bästa. Bland det bästa han vet är att hoppa! Vi tränar hoppning för Lotta Wahlborg och dressyr för Angelika Johansson. I hoppning har vi startat upp tom lokal LB+ (LB regionalt) och på Pay'n Ride har vi startat LA. Målet 2016 är att starta LA regionalt i hoppning. Hoppning är roligast för att det är så mycket spänning och fart! Bland det härligaste som finns är att sätta en felfri runda med bra känsla!"

 

 

Emma Hansson Qvist, Mölnlycke, -89 

Jag är en tjej som hållit på med hästar i hela mitt liv. Tävling har alltid varit det stora målet och ponnyerna har nu bytts ut mot stora hästar sedan ett antal år tillbaka. Tävlar på nationell nivå med ett antal olika hästar. Hästarna har jag på våran gård i Mölnlycke en bit utanför Göteborg. Där huserar både våra tävlingshästar, ett fölsto och ett antal inackorderade hästar/ponnyer. Jag har valt att vara med i SHRF då klubben har god gemenskap och arrangerar ett antal trevliga arrangemang under året.

 

 

Josefina Larsson, Kungälv, junior -98

Josefina tävlar på sin egna storhäst Ferrari upp till 120 cm med plaecringar. Deras mål i år är att starta 130 cm.

 -Det som är det bästa med SHRF är att vi har en go och glad inställning till det mesta, dessutom mycket ba gemenskap. 

 

 

Ebba Rindestrand, Stenungsund, junior -02

Min nya ponny heter Lady Mama Mia men kallas för Sia och är född 2010. Hon kom hem till oss i mitten av v.26. Sia är en maxad D-ponny med full Connemarastam. Hon är en pigg och glad ponny som älskar att hoppa. I framtiden så är tanken att vi ska börja träna och tävla tillsammans, vilket jag verkligen ser fram emot.
Hoppning är roligt eftersom det går kanska fort för min del när jag hoppar Sia. Hon är en ponny som verkligen har ett sug på hinder. Man märker att hon också tycker att hoppning är det bästa som finns. 
Det bästa med SHRF är att alla stöttar varandra oavsett vilken höjd man hoppar och på vilken nivå man är i ridningen. Sen tycker jag att det är roligt att våran klubb är så aktiv och hittar på saker som vi gör tillsammans, t ex förra året åkte vi med en buss ner till Falsterbo Horse Show, sen anordnar vi mycket annat osv. Mitt mål under 2016 är kanske att starta någon tävling, men i alla fall träna och ha roligt tillsammans med Sia.

 

Malin Eriksson, Stenungsund, junior -99

"Jag tränar och tävlar tillsammans med min D-ponny valack "Black Label" som till vardags kallas för "Star". Han är en irländsk import och blev min i Maj 2016. För mig och Star är hoppning det roligaste som finns. Ingenting känns bättre än en ordentlig, samspelt och felfri runda tillsammans med sin häst, och är därför något jag strävar efter under 2017. I år är tanken att komma ut och starta fler LB:er med nollor och även debutera LA.

Det bästa med SHRF är att alla kan känna gemenskap trots ålder eller nivå. Det anordnas roliga träningar, kurser och aktiviteter som alla är välkomna att medverka i".

 

SandraT

Sandra Tegerot, Stenungsund, -00

"Jag älskar hoppning eftersom att det är mycket fart och spänning, dessutom är det den gren min ponny alltid spetsar öronen för! Att tävla i hoppning är bara så himla roligt, man har ju varje gång chans till att vinna!  Det är lärorikt att tävla tycker jag, det är där mycket av träningen speglar av sig. Jag rider den gula Irländska D-ponny valacken, Dunwoody LS -98. Hans huvud smeknamn är  Japp. Vi har tävlat dressyr enstaka gånger med godkända resultat men tävlar allra helst i hoppning, Såklart! Mina mål för 2016 är att ha roligt, vara med på Christmas show, göra mitt bästa tillsammans med Div.1 laget och att kanske starta fälttävlan! Det bästa med SHRF tycker jag är att alla medlemmar räknas, gemenskapen, dess aktiviteter för alla åldrar och nivåer. Det är roligt att alltid ha något att se framemot :)" 

 

Sagastina

Sagastina Johansson, Stenungsund, -02

"Jag tränar och tävlar tillsammans med min c-ponny Silverado. Vi köpte honom hösten 2013 och var då på nivån lätt D. Nu har vi utvecklats tillsammans och har startat tävlingar på lätt B, även med placering. Det roligaste med hoppning är spänningen och utvecklingen tillsammans med sin häst. Att få en felfri bana med en bra känsla är underbart! SHRF är bäst för att alla medlemmar har roligt ihop och alla hjälps åt. Det är super bra träningar och tävlingar som finns för allas nivåer.  Mina mål 2016 är att få fina rundor i lätt B och även starta några tävlingar i dressyr."

 

Mollie

Mollie Örtendahl, -03, Älvängen

"Jag heter Mollie Örtendahl och bor i Älvängen med min familj och våra hästar.  Jag rider nu och tävlar min syster Emma-Nellies  fina C ponny New Forest sto , Morning Glori född-99. Hemma i stallet står även Welsh mountainstoet Skimmra jag tävlat t o m förra året. Förra året var första året på c-ponny och det gick väldigt bra vi har massa fina resultat i Lätt C och Lätt B. Mimmi som hon kallas är en ponny som är bestämd och snäll ponny, ställer upp oftast och gör vad som krävs. Mina planer för 2016 är att rida GP-ponnykval, Div I,  Sveland Cup och rida mera på Lätt B och Lätt A nivå framåt året:) på utebanorna. Bästa med SHRF är helt klart gemenskapen , vi hänger ihop på ett härligt sätt stora som små. Vi stöttar och peppar varandra och har galet kul ihop."

 

Tilde

Tilde Olsson, -02, Stenungsund

"Jag har en maxad D-ponny tillsammans med min farmor, han heter Gouverneur, men kallas för Dennis. Han är tio år och är en korsning mellan welsh och svenskt halvblod. Vi köpte honom sommaren 2015. Dennis står i ett stall i Jörlanda. Han älskar att hoppa men tycker även det är kul med dressyr. Jag älskar hoppning för att det finns alltid så mycket att lära sig. Man får försöka tänka snabbt så att man kommer rätt på hindren och har kontroll på sin ponny. Det bästa med SHRF är att klubben anordnar mycket roliga aktiviteter och alla är snälla och hjälpsamma. Mina mål inför 2016 är att förhoppningsvis starta lätt B i både hoppning och dressyr."

Lovisa

Lovisa Andersson, Stenungsund, -02

"Jag tränar och tävlar tillsammans med min D-ponny Koldewees Lucky Lady, som kallas för Lucky. Det roliga med hoppning är spänningen och känslan. Den känslan man får när man lyckas går inte att beskriva. När man hoppar en bana, allt sitter som det ska och man är felfri. Den känslan är underbar! Det bästa med SHRF är tävlingar och arrangemang som finns på både lite högre och lägre nivå. Gemenskapen i klubben som som finns på medlemsträffar m.m., och alla roliga träningar och tävlingar som fixas. Mina mål 2016 är att vara med i Bohuscupen, och att få bra och felfria rundor i Lätt D och Lätt C."

 

Denise

Denise Samuelsson Friberg, -99
Hästar: D-ponnyerna Poetic Albin, -05, och Topsy Star, -08, samt halvblodet Kasper, -09.
"Hoppning är roligt för det är en häftig känsla jag får när jag hoppar, nästan som att jag flyger och att man har ett samspel med sin häst som gör att man tillsammans tar sig över hinder. Det bästa med SHRF är att det anordnas massa olika roliga aktiviteter där man också kan träffa medlemmarna utanför tävlingsplatsen. Även att det är en god sammanhållning i klubben och en trevlig stämning. Mina mål 2016 med min häst Kasper är att starta Lätt c och Lätt b. Min plan är även att tävla min D-ponny Albin i år."

JuliaDahlbom

Julia Dahlbom, -03

"Jag har en C-ponny som heter Miss Chanelle. Hon är importerad från Danmark, är av okänd härkomst o född -98.

SHRF är bästa klubben eftersom vi är ett supergott gäng som hjälps åt med allt. Fixar bra träningar och kanonroliga läger.

Som mål 2016 har jag att komma igång ordentligt med tävlandet, och få en felfri LC. Hoppning är roligt eftersom det är full fart, och när allt stämmer är det bara bästakänslan :)"

 

Nellie Danielsson, -05, Stenungsund

"Min B-ponny heter Helenius och är en dansk import med okänd härstamning. Han är väldigt pigg och tycker att det är roligt att hoppa. Vi har jobbat mycket med dressyren för att få hoppningen lugnare och nu fungerar det bra, när vi köpte ponnyn sommaren 2015 så kändes det avlägset med tävling, men tiden har varit lärorik och nu ett drygt halvår senare så känner vi oss mogna. När allt fungerar med hoppningen så blir man så glad! Och vår förening har flera eldsjälar som är helt fantastiska och som hittar på så roliga saker för oss, alltifrån coachar oss i och till lag, gemensamma övernattningar och subventionerade träningar.  Vi är en helt otrolig klubb! Under 2016 vill vi komma igång med tävling och att det känns kul, först så är det Bohus cupen och det är jättespännande."

Py

Py Gustafsson, -02, Spekeröd, Stenungsund

"Tävlar med c-ponnyn Paradise. De gillar fart och hoppning. Tränar mioridning för Emelie Cajsdotter och hoppning för Nina Rasmusson.  

Det bästa med SHRF är gemenskapen och målet för 2016 är att nolla L:A."

 

Ines och Affie kopia

Ines Nävergårdh Bengtsson, -04  

"Min ponny heter Afrodite men kallas för Affie och är en D-ponny med 145 cm i mkh som är korsning mellan New Forest och arabiskt fullblod. Hon är en hoppglad och pigg ponny. Vi har inte tävlat så mycket tillsammans än, men men föregående ryttare har hon hoppat lätt A.
Hoppning är roligt eftersom att det går snabbt och Affie också tycker det är kul, dessutom är det väldigt spännande att se när andra hoppar.

SHRF är en klubb  som har mycket aktiviteter så att man lär känna varandra t ex. läger, träningar, övernattningar osv. Sen är det en klubb med mycket gemenskap där alla stöttar varandra.
Mitt mål 2016 är att starta fler tävlingar och förhoppningsvis hoppa en lätt B innan året är slut."

 

Ronja Nåred, Tjörn, junior -01

"Det bästa med hoppning är spänningen, farten och känslan av att få ett djur på flera hundra kilo att hoppa över ett hinder, flera hinder, att hoppa en felfri bana, att vinna!"
Ronja bor på Tjörn och tränar och tävlar sin C-ponny Tjalve, en busig grabb på 11 år som till vardags kallas Tjalle.  Hon tränar för Lotta Wahlborg och Lotta Lundsten. Målet för 2017 för ekipaget är att hoppa stadigt i MSV:B och kvala MSV:A. Det bästa med SHRF tycker Ronja är gemenskapen.  Att alla är lika värda oavsett vilka förutsättningar de har.
"Vi är som en enda stor familj, alla stöttar varandra i med och motgångar."

 

 

 

Sanna Tegenfeldt, Uddevalla, Young Rider -98

Sanna är från Ljungskile och har D-ponnyn Curie. Skimmelstoet är en känslig och temperamentsfull dam som gillar fart och fläkt. SHRF:are har Sanna varit sedan 2010.
"Jag har tränat hoppning för Lotta Wahlborg i hela mitt liv med alla ponnysar.  Mitt stora mål 2017 är satsningen mot utomhus-SM. SHRF är bara bäst! Härlig gemenskap och massor med glada människor." 

Matilda Antonsson, Kungälv, junior -01

Matilda har två C-ponnyer. Cadfach Rhamant är 18 år och har varit i Matildas ägo sedan 2013. Dom har både startat och placerat sig i klasser upp till LB. Ponnyn Moutain Bog eller "Myran" som hon kallas köpte Matilda i maj 2016 och hon var då helt outbildad. Tyvärr drabbades hon av en sparkskada i juli och har inte kunnat ridas på ett halvår. Nya mål för 2017 är att Rhamant ska stärkas för att göra bättre rundor i LB. Målet med "Myran" är att försöka utbilda henne lite och försöka komma ut på P&J till sommaren. Kanske hinner hon starta i några lätta klasser innan åter är slut. 

Det bästa med SHRF är det stora engagemanget och gemenskapen i klubben.

Rebecka Antonsson

Rebecka Antonsson, Kungälv, junior -03 

Rebecka tycker att hoppning är allra roligast eftersom hon gillar fart och hennes ponny är så duktig på att hoppa. Och så tycker Rebecka att det är spännande och roligt att tävla. Hon rider det fina 7-åriga C-ponnnystoet Rochand´s Hope, som har det mycket passande smeknamnet Hoppsan. De tränar för C-tränare Karin Källström.
"Mina mål för 2016 är att hoppa division II till hösten och så skulle jag även vilja vara med på SHRF:s stora tävling Christmas Show på Grevagården i December."
Rebecka tycker att det bästa med SHRF är att det är en mysig klubb med bra sammanhållning, lag på alla nivåer och att det anordnas många träningar samt medlemsträffar med roliga aktiviteter. 

Alvacollage

Alva Lövkvist, Stenungsund, junior, -03

Alva har två connemaraponnyerm en C- och en D-ponny. C-ponnyn heter Målunds Marika och kallas Rikki. Hon är en rutinerad dam och läromästare. D-ponnyn heter Doogra Beauty och kallas Doris. Hon är ganska oerfaren men har hjärtat på rätt ställe och ställer alltid upp. De bor på en liten hästgård på Smutten i Jörlanda.
”Mitt mål i vår är att ha felfria rundor på Lätt D och Lätt C och att till hösten debutera i Lätt B. Jag älskar att hoppa för att det är fartfyllt och spännande och jag gillar SHRF för klubben ordnar massor med bra träning och utbildning för både stora och små. Vi har en fin sammanhållning i lagen när vi tävlar och tränar ihop.”

 

Klara kopia

Klara Persson, Stenungsund, junior -01

Klara är en mångsidig tjej som både tävlar hoppning och dressyr tillsammans med sin ponny Echnaton som står på Stall Östergård i Stora Höga.   
”Ecco är en 16-åring C-ponny och i dressyren tävlar vi för Spekeröds RK. I hoppning vill jag gärna tävla i lag så därför har jag dubbla licenser och tävlar för SHRF. Mina mål för 2016 är att vara med i Bohuscupen och division II till hösten. Det ska bli kul att lära känna ryttare från SHRF.”

 

Uppdaterad: 07 FEB 2017 07:48 Skribent: Lena Tegenfeldt
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Stenungsunds HRF - Ridsport
Postbox 11
44421 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info